Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

STARTUP (ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ) ΜΑΝΗ!

STARTUP (ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ) ΜΑΝΗ!







Οι Μανιάτες που συναντηθήκαμε το τελευταίο χρόνο, αξιολογώντας –σε εθνικό επίπεδο- την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω γερασμένων πολιτικών κομμάτων, μνημονίων, απομείωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια και επιχείρηση που επηρεάζουν άμεσα και βάναυσα και τους Τόπους, αλλά και εκτιμώντας –σε δημοτικό επίπεδο- την αυτοδιοικητική κατάσταση της Ιδιαιτέρας μας Πατρίδας της Δυτικής Μάνης, που ταλανίζεται επιπλέον από έλλειψη νέων εμπνευσμένων «Τοπικών Αρχόντων» - Υπηρετών, οι οποίοι:
  • * ΔΕΝ μπορούν να ονειρεύονται μια Νέα Μάνη που θα αγωνίζεται (ως μικρός δήμος) αλλά και θα προοδεύει (δεν θα μοιρολατρεί),
  • * ΔΕΝ μπορούν να … βγουν έξω από τα «σύνορα της Κοσκάρακας» χωρίς να φοβούνται τον … πολιτικό ίσκιο τους,
  • * ΔΕΝ μπορούν να δουν τη Δυτική Μάνη, χωρίς διακρίσεις, ως ένα ανοιχτό δήμο, από την Πολιάνα μέχρι τα Σωτηριάνικα και την Αβία. Να μην χωρίζουν τη Δυτική Μάνη σε Αβία και Λεύκτρο!   
  • * ΔΕΝ γνωρίζουν τι θα πει Τοπικός Δημοκρατικός Προγραμματισμός και Ανάπτυξη και να την διεκδικούν με τεχνοκρατική γνώση και ΟΧΙ να την επαιτούν,
  • * ΔΕΝ αποκεντρώνουν τη Δημοτική Δημοκρατία σε κάθε Τόπο – Κοινότητα (να ανασυστήσουν τις Κοινότητες μέσα στο ενιαίο δημοτικό οργανισμό),
  • * ΔΕΝ αγωνιούν για τους Νέους Μανιάτες
  • * ΔΕΝ μεριμνούν για τους Μανιάτες της τρίτης ηλικίας (τους πατέρες μας!),
  • * ΔΕΝ δύνανται να σηκώνουν ΟΧΙ μόνο τα αυτοδιοικητικά βάρη (αποκλειστικής αρμοδιότητας τους) αλλά και να αναλαμβάνουν συντρέχουσες αρμοδιότητες – ευθύνες σε συνεργασία με κινήσεις Μανιατών – Πολιτών, Εθελοντών, Ιδιωτικών Επαγγελματικών Συλλόγων και Φορέων,
  • * ΔΕΝ συνεργάζονται αποτελεσματικά με την Ανατολική Μάνη και δεν εργάζονται αποτελεσματικά για να δημιουργήσουν μια συμμετέχουσα «Μεγάλη Μάνη» (τους απανταχού Μανιάτες)

αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό φορέα – συνδυασμό με το όνομα «ΝΕΑ ΜΑΝΗ – Πάνω απ’ όλα».


Ο φορέας «ΝΕΑ ΜΑΝΗ – Πάνω απ’ όλα»:

* Δεν θα φορά … γυαλιά για να δει… την ώρα της Μάνης, δεν θα είναι… μουρτζούφλης, δεν θα μιλά … μόνο σε όσους τον ψηφίζουν, δεν «θα κόβει την καλημέρα» με τους συνεργάτες της δημοτικούς συμβούλους των άλλων συνδυασμών, δεν θα είναι … κουρασμένος και διασπασμένος αλλά ζωντανός, «πανταχού παρών», δυναμικός, ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ.                                                                                   

Η ΝΕΑ ΜΑΝΗ κατοχυρώνει την ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία μεταξύ των Μανιατών Πολιτών (στη ΝΕΑ ΜΑΝΗ δεν θα υπάρχουν «αντίπαλοι», παρά μόνο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που θα έχουν κάθε δυνατότητα έκφρασης και υπεράσπισης  της διαφορετικής άποψης στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Προγραμματισμού των Δημοτικών Πολιτικών).
* Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Ανεξαρτησίας από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα – κόμμα και της Μανιάτικης Υπερηφάνειας, αλλά κυρίως και της Τοπικής Δημοκρατίας που μεγεθύνει και ακρομάζεται τους Τόπους – Κοινότητες, που συμπρογραμματίζει και υλοποιεί ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ αλλά και λογοδοτεί κάθε έτος σε κοινοτικές λαϊκές συνελεύσεις.
Η ΝΕΑ ΜΑΝΗ είναι πάνω από κόμματα, χρώματα και συρματοπλέγματα! Δεν σκύβει μπροστά σε οποιοδήποτε κόμμα! Εργάζεται ακούραστα και ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ.


* Εγγυάται την ΙΣΟΤΗΤΑ (σε κάθε επίπεδο) μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων και μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων (με δημοκρατικό συμπρογραμματισμό των δημοτικών πολιτικών «από τα κάτω προς τα πάνω», από τα Τοπικά Συμβούλια προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή, και ΟΧΙ «από πάνω προς τα κάτω», από … Θεού Δημάρχου και Αντιδημάρχων, που «τα πάντα βλέπουν και ξέρουν»). Ο Δήμαρχος και οι δημοτικές υπηρεσίες θα προτείνουν, θα συναποφασίζουν, αλλά δεν θα επιβάλλουν. Οι Δημοτικές Ενότητες και οι Τοπικές Κοινότητες θα ασκούν τοπική πολιτική, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων ενός ισοβαρούς (κατά δημοτική ενότητα και δημοτική κοινότητα) δημοτικού προϋπολογισμού, και θα αναλαμβάνουν συνακόλουθα και τις ευθύνες τους.                                                        
Η ΝΕΑ ΜΑΝΗ θα είναι η ενιαία Δυτική Μάνη με τις 27 Τοπικές Κοινότητες της, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΒΙΑ από τη μια μεριά ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΤΡΟ από την άλλη!

* Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
> απαιτεί ανυποχώρητα (ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ) κάθε δημοτικό πόρο, ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, έχοντας με δημοκρατικό προγραμματισμό «από τα κάτω προς τα πάνω» συγκεκριμένο πενταετές Πρόγραμμα Δράσης και μελετητική ωριμότητα, με μέριμνα «κάθε έργο και κάθε ευρώ» να κινεί τον αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή της δημοτικής περιοχής (την μέγιστη ανατπυξιακή ωφέλεια με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος).                                                          
> Δουλεύει με βάση ιδιωτικο-οικονομικές αρχές (τεχνικά δελτία, αναμενόμενα αποτελέσματα, σχέση κόστους – ωφέλειας και αναπτυξιακές προτεραιότητες) και ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΑ … ΕΓΩΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ … ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΡΟΥΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ!

* Η ΝΕΑ ΜΑΝΗ στηρίζει την μανιάτικη ανάπτυξη σε 7 πυλώνες:

>>> Άρση της απομόνωσης της Δυτικής Μάνης και σύνδεση της με την μητροπολιτική Καλαμάτα και το Γύθειο. Σμίκρυνση του χρονικού χάρτη – της οδικής (χιλιομετρικής και χρονικής) απόστασης της από τις πύλες εισόδου του τουριστικού ρεύματος.

>>> Οδικά έργα σμίκρυνσης και του δημοτικού εσωτερικού χρονικού χάρτη, δηλαδή σμίκρυνση των χρονικών αποστάσεων μεταξύ των κοινοτήτων, που σημαίνει και διάχυση της τουριστικής κίνησης σε όλες τις Κοινότητες, που -δόξα τω Θεώ- συναγωνίζονται όλες μεταξύ τους σε απείρου κάλλους φυσικό και κτιστό ανθρωπογενές περιβάλλον.

>>> ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ «ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΒΡΥΣΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ»,  έργα ή/και συντήρηση – βελτίωση βασικών Υποδομών Κοινής και Επιχειρηματικής Ωφέλειας: Ύδρευση, Αποχέτευση, Καθαριότητα, Παραλίες.                                                                                        
Αλλά και παράπλευρα έργα δευτερευουσών υποδομών, όπως π.χ. ποδηλατοδρόμιο Καρδαμύλης – Στούπας – Αγίου Νικολάου, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν και στην ανάπτυξη της ιδιωτικής δημοτικής οικονομίας.

>>> Προγράμματα και επενδύσεις δραστικής απομείωσης των λειτουργικών εξόδων (Πληρωμές σε Τρίτους – Γενικά Έξοδα, κτλ) του Δήμου, ΠΛΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, έτσι ώστε να εξευρεθούν πόροι κάλυψης των υψηλών τοκοχρεωλυτικών δόσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος και ακυρώνουν άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες…     

>>> Πολιτικές και Έργα Βιωσιμότητας & Προστασίας του Απείρου Κάλλους – Μοναδικού Φυσικού και Κτιστού Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος της Ιδιαιτέρας μας Πατρίδας (Χωροταξία, Πολεοδομία, Χρήσεις Γης, Έργα συντήρησης και ανάδειξης του, κτλ).

Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της ανάπτυξης μιας χώρας ή περιφέρειας, αλλά και ενός δήμου. Η συμβολή του χωροταξικού σχεδιασμού στην οικονομική ανάπτυξη αποτελεί βασικό στόχο αν και όχι τον μοναδικό, διότι εξίσου σημαντική μπορεί να είναι η συνεισφορά του στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φύσης, όπως και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ουσιαστική δηλαδή ανάπτυξη.

Βιώσιμη ανάπτυξη είναι η οικονομική ανάπτυξη του παίρνει πλήρως
υπόψη τις περιβαλλοντικές συνέπειες της οικονομικής δραστηριότητας και βασίζεται στην χρήση πόρων που μπορούν να αντικατασταθούν ή ανανεωθούν και συνεπώς δεν εξαντλούνται.

Πρόβλημα, λοιπόν, σήμερα στη Δυτική Μάνη είναι: Η έλλειψη ενσωμάτωσης της διάστασης του δημοτικού γεωγραφικού χώρου στον σχεδιασμό της οικονομικής ανάπτυξης.
Αλλά και: Η έλλειψη οικονομικού προβληματισμού σε χωροταξικά σχέδια με έμφαση στον «φυσικό» σχεδιασμό.

>>> Πολιτικές, Προγράμματα και Έργα Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας.        Ο Δήμος Δυτικής Μάνης όλα τα τελευταία χρόνια προ Κρίσης, παρά την ύπαρξη ανάλογων πόρων που διατέθηκαν… αφειδώς προς κάθε δήμο, δεν απάντησε στην πρόκληση, δεν διεκδίκησε τις κοινωνικές υποδομές που «χαρίστηκαν» σε πολλούς άλλους δήμους, καμωνόμενος ότι δεν υπήρχαν κοινωνικές ανάγκες ή, καλύτερα, προσποιούμενος ως γονιός που κρύβει τα προβλήματα σπίτι του…
           
>>> Πολιτιστικές Πολιτικές. Ο «ανοιχτός δήμος» της Δυτικής Μάνης αποτελεί ένα μοναδικό και εξαιρετικό ανοιχτό Μουσείο. Αποτελεί ολόκληρη μια πλούσια κληρονομιά του Θεού και των Προγόνων μας, που πρέπει να συνδεθεί με τον Τουρισμό και να αποτελέσουν από κοινού ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΠΟΣΗΜΟ. Η ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ μπορεί να είναι συνεχώς στις πρώτες θέσεις ζήτησης – προορισμών του παγκόσμιου τουρισμού.
           
>>> Πολιτικές Στήριξης της Ιδιωτικής Μανιάτικης Επιχειρηματικότητας

Φυσικά και γνωρίζει την παρούσα πολιτική – κοινωνική – οικονομική κρίση, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, που … κατακαίει ως άλλος Ιμπραήμ (που κατάφερε να περάσει τη Βέργα) και την δημοτική μας περιοχή. Αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ! ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ! ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ!

* Δημιουργεί «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, με κλήση σε τετραψήφιο αριθμό και άμεση (εντός 24ωρου) ανταπόκριση από ειδική υπηρεσία του δήμου για την επίλυση κάθε προβλήματος – αιτήματος.

* Εργάζεται ασταμάτητα ΟΧΙ ΜΟΝΟ για την διαχείριση της καθημερινότητας και τις αποκλειστικές δημοτικές αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής, αλλά ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ – ΕΥΘΥΝΗΣ.                                                                                     

Ο Νέος Δήμος Δυτικής Μάνης ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ:

>>> «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ». Εκμετάλλευση και αξιοποίηση κάθε ευρώ από οποιοδήποτε ταμείο (Εθνικό ή Ευρωπαϊκό) που μπορεί να έλθει (πέρα από τους νομοθετημένους δημοτικούς πόρους και τις συγχρηματοδοτήσεις δημοτικών προγραμμάτων και έργων) σε οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχείρηση.

>>> «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», με ίδρυση εξ αρχής ή μεταφορά επιχειρηματικών προτύπων, που ταιριάζουν στη «μανή γη» (πέτρινη, σκληρή γη) και συνδέουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκριτικό πλεονέκτημα της (τη φυσική και ανθρωπογενή γεωγραφία της) με τον Τουρισμό και τον Πρωτογενή Τομέα.
Όπως:
--- Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού (Πολιτιστικού, Παραχείμασης, Φυσιολατρικού, Περιπατητικού, Αθλητικού –Καταδύσεων& Αναρριχήσεων, Θρησκευτικού, Βοτανολογικού, Σαββατοκύριακου, κτλ)
--- Εναλλακτικές Μορφές Επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και τεταρτογενή (υπηρεσιών) τομέα (κτήματα – ελαιώνες παραγωγής εξαιρετικού «υγρού χρυσαφιού» Μάνης, Τουριστικά Γραφεία Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, Τουριστικά Καταλύματα με «τοπικό σύμφωνο - σήμα ποιότητας» παραδοσιακής μανιάτικης φιλοξενίας, Καταστήματα Εστίασης με «σύμφωνο – σήμα ποιότητας» μανιάτικης γαστρονομίας – κουζίνας, κοκ.    

>>> «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ – ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ  & ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».             
--- Η σύνδεση Τουρισμού και Πολιτισμού αποτελεί διεθνώς ένα νέο – διαφορετικό – «άλλο» προϊόν, που μπορεί να επιβοηθήσει ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
--- Η ανάδειξη του Μανιάτικου Πολιτισμού ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ (σε συνεργασία και με το Δήμο Ανατολικής Μάνης) μπορεί να αποτελέσει ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΠΟΣΗΜΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ – ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ, δηλαδή τον καλύτερο TOUR OPERATOR! 
--- Η ανάπτυξη πολιτιστικών δρώμενων επιστημονικά τεκμηριωμένων, στοχευμένων στην τουριστική αγορά και όχι καρικατούρες νεοελληνικής προχειρότητας και αισθητικής, αλλά και γεωγραφικά χωροθετημένων (σε 3 ζώνες προτεραιότητας: Παραλιακή, Πεδινή και ορεινή), μπορεί να αναπτύξει ή να τονώσει την επιχειρηματικότητα ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ»).

Φυσικά δεν μιλάμε για ΜΟΥΣΕΙΑ … ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΩΝ, από άσχετους, χωρίς επιστημονική επάρκεια ή στήριξη, που μαζεύουν ό,τι «τυχαίο», για ενίσχυση της πολιτικής τους πελατείας!  Μιλάμε για Μουσεία Πολιτισμού και όχι … Πολιτικαντισμού!

>>> «ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ» (Το τυπικό του φορέα, η διαδικασία προτάσεων και η λήψη αποφάσεων και η δεσμευτικότητα τους θα προκύψουν ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, έτσι ώστε να είναι ένα «κύτταρο νεότητας» που θα ανανεώνει και το θεσμικό δημοτικό συμβούλιο).

Οι Νέοι Μανιάτες και οι Νέες Μανιάτισσες ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, παρότι κάθε σημερινή δημοτική δημιουργία αυτούς αφορά και επηρεάζει κυρίως.

ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΕΣ (καλύτερες και πιο φρέσκιες από τους παλιότερους), ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ … ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗΣ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑΣ, αλλά χρειάζονται κίνητρα και εγγυήσεις από το παλιό! ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ (δυστυχώς μέχρι σήμερα ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ)!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ (ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ … ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ»),
* «να μη βλέψουμε εις τα όπισθεν
εάν δεν αποδιώξουμε τον εχθρόν
(στασιμότητα, συμβιβασμό και αμεριμνησία)

της (Ιδιαιτέρας) Πατρίδος».
* να εργαστούμε ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ, ΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,                                                                                                                      
γιατί … το Χριστό τον σκοτώσανε, γιατί δεν είχε… Αδελφό! (Μανιάτικο ρητό)


----------


Τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά μόνο μια συνοπτική διακήρυξη θέσεων και αρχών, που είμαστε πρόθυμοι να διαβουλετούμε - να συζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  - να την εμπλουτίσουμε, για να ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, που θα αποτελέσει και το μέτρο των ευθυνών της δημοτικής μας παράταξης, αλλά και το μέτρο αξιολόγησης των λόγων μας, όπως και κριτήριο διαχωρισμού των απλών υποσχέσεων από τα έργα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου