Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ … ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ … ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ;

Ο «Καποδίστριας» με την δημιουργία των Δήμων Λεύκτρου και Αβίας ανέδειξε δύο δημοτικές αρχές, άξιους Δημάρχους (όπως αποφάσισε ο Κυρίαρχος Μανιάτης Πολίτης – Ψηφοφόρος), που έκαναν ότι μπορούσαν για 12 ολόκληρα χρόνια. Δεχόμαστε ότι ό,τι έκαναν το έπραξαν με όση δύναμη μπορούσαν και με στόχο το καλό της Μάνης!

Ο «Καλλικράτης» στη συνέχεια συνένωσε τους δύο δήμους σε ένα, το Δήμο Δυτικής Μάνης. Η παρούσα δημοτική αρχή ήλθε με κεντρικό σύνθημα «12 χρόνια είναι αρκετά, όχι άλλα χαμένα χρόνια»!!! Δεν αμφισβητούμε και πάλι τις αρχικές καλές και αγαθές προθέσεις. Διαπιστώνουμε, όμως, το αποτέλεσμα: ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ»:

• ο νέος δήμος παραμένει δύο …κομμάτια! Αβία και Λεύκτρο! Τόποι (Κοινότητες) της Μάνης, αδικημένοι και ξεχασμένοι από το νέο μεγάλο δήμο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, είναι έτοιμοι να … σκίσουν την μανιάτικη ταυτότητα τους! Να γίνουν … Καλαματιανοί! Κι όμως, εκείνο που ξεχώριζε πάντα το Μανιάτη ήταν η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ (ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΗ), ο Δήμος του, το Χωριό του!

• Οι Τόποι (οι Τοπικές Κοινότητες, τα χωριά μας) δεν συμμετέχουν ουσιαστικά στη Δημοτική Αρχή! Οι Τοπικοί Πρόεδροι είναι διακοσμητικά στοιχεία. Δεν συμμετέχουν ουσιαστικά στο δημοκρατικό προγραμματισμό «¨από τα κάτω προς τα πάνω»! Όλα γίνονται μόνο «από το Δήμαρχο … και παραπάνω»!
• Οι 3 συνδυασμοί εξακολουθούν να συναγωνίζονται σε μισαλλοδοξία! Όχι με σκληρή κριτική, αλλά και σύνθεση για το καλό των Μανιάτικων Τόπων… Δεν «τσακώνονται» για την Πατρίδα, αλλά για τον … εγωϊσμό τους…
• Οι Νέοι Μανιάτες, δεν συμμετέχουν και κανένας δεν τους λογάει… ό,τι κάνουν, το κάνουν χωρίς το … Δήμο! ΝΑΙ, οι Νέοι είναι κριτικοί, απαιτητικοί, «σκληροί» και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Είναι, όπως και να το κάνουμε, τα παιδιά μας! Η ΝΕΑ ΜΑΝΗ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ! Σκέφθηκε λοιπόν κανείς «μεγάλος» να τους δώσει ΦΩΝΗ; Να ακρομαστεί εκείνους που θα ζήσουν στη ΝΕΑ ΜΑΝΗ;
• Η δυτική Μάνη έχει αναμφίβολης ποιότητας διαχειριστές, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ «ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΛΟΒΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ)…
• Οι επιχειρηματίες (νέοι και παλιοί) - Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, έχει να κάνει με μια δημοτική αρχή «γέννημα και θρέμμα» και κληρονόμο ενός ξεπερασμένου ανεπιστρεπτί αυτοδιοικητικού συστήματος, που είναι «ξαδελφάκι» μιας πιστοποιημένης πλέον πολιτικής χρεοκοπίας… Οι Δήμαρχοι έκαναν και κάνουν μέχρι και σήμερα, ό,τι έμαθαν στο δημόσιο πολιτικό σχολαρχείο (ως συνήθως μέτριοι υπάλληλοι), που φοίτησαν όλα τα χρόνια της ζωής τους, μέχρι να συνταξιοδοτηθούν… Ο σημερινός δήμος έχει μπερδέψει τον Πολιτικό Πολιτισμό με την … Πολιτιστική Πολιτική! Και όταν μιλάει για πολιτισμό, … «το μόνο που θυμάται» είναι ένα ακόμα μαρμάρινο μνημείο… Ό,τι μικρομαθαίνεις δεν το … μεγαλοαφήνεις!


Ή ΜΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ ΝΕΑ, ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΠΟ (ΧΩΡΙΟ);

Το δίλλημα δεν είναι τα «ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»! Είναι ψευτο-δίλλημα! Μπορείς (αποδεδειγμένα τώρα πια με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών αρχών) να χάνεις το χρόνο (της Πατρίδας, των Παιδιών σου, τον προσωπικό σου) όταν ψηφίζεις ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙΣ Ό,ΤΙ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ, ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕΣ!

Το πραγματικό δίλλημα είναι: ΠΑΛΙΟ ή ΝΕΟ;! ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟ ΝΕΟ! 

ΝΕΟ, όμως, δεν είναι απλά ένα άλλο πρόσωπο, αυτής ή της άλλης ηλικίας! ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

>>> που δεν υποτάσσεται στο υπερκείμενο πολιτικό σύστημα. Η ΝΕΑ ΜΑΝΗ πρέπει να είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΑ – ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ! Η ΝΕΑ ΜΑΝΗ δεν πρέπει να έχει ανάγκη την κεντρική πολιτική! Εκείνη πρέπει να την έχει ανάγκη! Αλλά για να γίνει αυτό πράξη ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να μην … φοβούνται να περάσουν τη Κοσκάρακα γιατί θα τους ζητήσουν διαβατήριο! Δεν χρειά;ζεται σήμερα διαβατήριο για να … περάσει ο δήμαρχος τη Κοσκάρακα και να απαιτήσει τα δίκαια και τα νόμιμα στα κέντρα εξουσίας! (από την Καλαμάτα, μέχρι τη Τρίπολη και μέχρι την Αθήνα και την Ευρώπη!).

>>> που δεν φοβάται τον … κόσμο! Το διάλογο με τους Τόπους! Τις Λαϊκές Συνελεύσεις! Απεναντίας τις … απαιτεί! Δεν φοβάται, αλλά εμπιστεύεται τους Τόπους, τα Τοπικά Στελέχη, τους Τοπικούς Προέδρους, οι οποίοι είναι η αμεσότερη μορφή τοπικής δημοκρατίας, αφού μόνο αυτοί έρχονται σε καθημερινή επαφή με όλους τους Μανιάτες!

>>> που δεν παραλείπει να προτείνει, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ! Αλλά και να συζητά με τους Τόπους, ΟΧΙ ΩΣ … ΑΡΧΟΝΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ!

>>> που δεν φοβάται τους ΝΕΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ! Απεναντίας τους παίρνει από το χέρι ή ακόμα και τους ακολουθεί! Γιατί δεν τα ξέρει όλα! Γιατί δημιουργεί την επόμενη γενιά έμπειρων τοπικών στελεχών! Γιατί δημιουργεί τη ΝΕΑ ΜΑΝΗ! Γιατί ξέρει πολύ καλά ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!

>>> που δεν έχει τίποτα να κερδίσει! Ούτε αποζημιώσεις, ούτε να συμπληρώσει τη σύνταξη του, ούτε να γίνει γνωστός και «ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ», ούτε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, ούτε κοινωνική καταξίωση… ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ! ΤΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

Τα έχετε ξανακούσει, θα πείτε! ΝΑΙ! Αλλά δεν τα έχετε νοιώσει ποτέ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ! Έχουμε ξαναψηφίσει το «νέο» θα πείτε, αλλά μας ξαναγύρισε το «παλιό»! Πως δεν θα την ξαναπατήσουμε θα ρωτήσετε!; ΕΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΜΑΝΗ! ΤΟΤΕ Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου